Poniżej przedstawiamy przepis na bardzo smaczną masę szpinakową o zdecydowanym charakterze dzięki gorgonzoli. Można nią faszerować naleśniki, kurczaka, zapiekać z rybą lub po prostu zjeść z makaronem.
Składniki dla 2 osób:
25 dag szpinaku mrożonego
4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
2 łyżki gorgonzoli
ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oleju do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie (ok. 15 minut):
1. Na zimny olej wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku, podgrzewamy wolno aż czosnek zacznie się smażyć, wtedy go wyjmujemy, smażymy szpinak aż całkowicie się rozmrozi.
2. Dodajemy śmietanę, ser gorgonzola, sok z cytryny, sól i pieprz kolorowy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz