Sałatka z czerwonej fasoli rozpocznie na naszym blogu cykl przepisów na dania kuchni amerykańskiej. W związku z tym, że Stany i amerykańskie społeczeństwo są bardzo różnorodne, taka jest również kuchnia.
Sałatka na pierwszy rzut oka wydaje się dziwna, jednak potem okazuje się zaskakująco harmonijna, zgrana i ciekawa. Zapraszamy do przełamywania stereotypów!
Sałatka na pierwszy rzut oka wydaje się dziwna, jednak potem okazuje się zaskakująco harmonijna, zgrana i ciekawa. Zapraszamy do przełamywania stereotypów!
4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
4 łyżki kukurydzy z puszki
1 banan
1 pomarańcza
1 jabłko
1 pomidor
100 gramów ryżu parboiled
Mały por - jedynie biała część
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Ryż gotujemy al dente. Odstawiamy do ostygnięcia. Banana, pomarańczę, jabłko i pomidora kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski. Białą część pora siekamy drobno, dodajemy do pozostałych składników (powinny wyjść ok. 4 łyżki). Dodajemy ostudzony ryż, połowę posiekanej natki pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Łączymy składniki za pomocą majonezu. Na koniec posypujemy pozostałą natką pietruszki.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz