Kieszonki z kurczaka z nadzieniem ze szpinaku, mozzarelli i pomidorów suszonych, zawinięte w szynkę prosciutto

Leave a Comment
Pomysłów na pierś kurczaka nigdy dość!


Składniki: Pierś kurczaka Opakowanie świeżego szpinaku Mała kulka mozzarelli w zalewie Pół słoiczka pomidorów suszonych Kilka plastrów szynki prosciutto (bądź innej szynki wedle uznania) Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy i oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż tak, by powstały kieszonki. Szpinak smażymy, doprawiamy solą i pieprzem (my dodałyśmy ziarna zielonego pieprzu). Mozzarellę kroimy w kostkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Do kieszonek wkładamy po trochu każdego z powyższych składników. Owijamy ścisło plastrem szynki, mocujemy ją nitką bądź wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety z każdej strony na brązowo (patelnia musi być rozgrzana, nie chodzi nam o przesmażenie mięsa, a jedynie zbrązowienie kotletów). Kurczaka układamy na blasze i wkładamy na ok. 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami, ryżem, surówkami... Smacznego!


Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

0 komentarze:

Prześlij komentarz