Frytki z pietruszki

Leave a Comment



Przygotowałyśmy dla Was przepis na pyszną i zdrową przekąskę - frytki z pietruszki. Może to być dodatek do obiadu, samodzielne danie (pycha z dipem z przepisu na kuleczki link do przepisu na fb) lub po prostu coś do zjedzenia, gdy niby powinniście być najedzeni, ale czegoś ciągle się chce.
Składniki:
surowa pietruszka
olej/oliwa
przyprawy

Przygotowanie:
Pietruszkę kroimy w słupki (lub inne bryły, oby nie za duże, bo liczy się skórka!). Do miski wlewamy 2 łyżki oleju/oliwy, dodajemy sól i przyprawy (my użyłyśmy pieprzu i papryki słodkiej, ale tu naprawdę można szaleć, np. dodać trochę miodu). Do takiego miksu przyprawowego wrzucamy pietruszkę. Mieszamy do momentu oblepienia się wszystkich kawałków przyprawą. Następnie wykładamy wszystko na papier do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez około 20 minut (aż będą mocno rumiane).

Smacznego!

Pietruszka ma 2 razy mniej kalorii niż ziemniak i jest bardzo, bardzo, bardzo zdrowa.





Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

0 komentarze:

Prześlij komentarz