Świąteczne pierniczki "na ostatnią chwilę"

Leave a Comment



Składniki:


300 g mąki pszennej

100 g mąki żytniej pełnoziarnistej

2 duże jajka

13 dag cukru pudru

10 dag masła, roztopionego

10 dag miodu

1 łyżka przyprawy do piernika

1 łyżka kakao

1 łyżeczka sody oczyszczonej


Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić. Ciasto może być klejące.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 4 mm, podsypując je mąką (tyle, by się nie kleiło). Wykrawać różne kształty pierniczków. Układać je na blaszce w niewielkich odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut. Studzić rozłożone. Dowolnie udekorować.



Przepis pochodzi z portalu mojewypieki.pl
Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

0 komentarze:

Prześlij komentarz